FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Три месеца затвор за дрогиран неправоспособен водач,шофирал кола без регистрация

На 03.01.2022 г., в гр. Бяла Слатина, Р.С. управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. Водачът не притежавал шофьорска книжка, което било констатирано от служители на РУ на МВР с акт за установяване на административно нарушение. Това деяние той извършил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото.

Освен това по досъдебното производство е било изяснено, че управляваното от него превозно средство не е регистрирано по надлежния ред.

Обвиняемият Р.С. се е признал за виновен за извършените от него престъпления. Между защитата му и Районна прокуратура – Враца е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено му е наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване и глоба в размер на 700 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!