FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ечемик на окото: Ето как да го премахнете в домашни условия

Той обикновено е причинен от бактериална инфекция и може да се развие поради намалена имунна система, неправилна хигиена или контакт с инфектирани повърхности.

Ето няколко домашни метода, които могат да помогнат за отстраняване на ечемика на окото:

1. Топли компреси

Поставете топъл компрес върху засегнатата област за около 10-15 минути няколко пъти на ден. Топлата вода ще помогне да се отворят порите и да се отпушат секретите, които могат да бъдат причина за ечемика.

2. Масажиране

Нежно масажирайте засегнатата област с чисти пръсти, за да стимулирате циркулацията на кръвта и да помогнете на тялото да се бори с инфекцията.

3. Алое вера

Алое вера е известен естествен антисептик и може да помогне за борба с бактериалната инфекция, причиняваща ечемика.

4. Чай

Направете чаша чай от лайка и оставете да се охлади. Поставете памучен тампон в чая и нанесете върху засегнатата област за няколко минути. Чаят съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за борба с инфекцията.

Ако ечемикът не отмине след няколко дни или стане по-голям и болезнен, е важно да потърсите медицинска помощ. Лекарят може да предпише антибиотици или други лекарства, които да помогнат лечението.

Източник: DarikNews

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!