FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БНБ пуска възпоменателна монета за 200 години от издаването на Рибния буквар

© БНБ / Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“

Монетата ще се продава в централната банка – на две каси в София на пл. „Княз Александър I“ № 1 и на четири каси в касовия център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10 в София.

На касите на БНБ ще се продава само по 1 монета на клиент, независимо дали я купува от свое име и за своя сметка или от името на друго лице. За закупуване на монета от името и за сметка на друго лице е необходимо представяне на нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Ако физическо лице закупи монета от касите на БНБ, то няма право да закупи друга като представител на фирма, като това ограничение важи и за обратния случай. Монети ще се продават само на пълнолетни лица.

До края на работния ден на 16 септември 2024 г. новата монета ще бъде предоставена и за продажба в клонове и офиси на пет други банки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!