FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МВР ще ползва тол системата за проверка на валидността на Гражданска отговорност

Тази нова функционалност взеле в сила от 10 октомври, като МВР може да извлича информация за преминаващите пътни превозни средства от електронната система за събиране на пътни такси, с цел контрол върху „Гражданска отговорност“.

Достъпът до базата данни е посредством съществуващия комуникационен канал за обмен на данни между НТУ и МВР, което прави процеса по правоприлагане по-бърз и ефективен.

Планира се и допълнително разширяване на възможностите за правоприлагане, като се предвижда изграждането на аналогична връзка за контрол и по отношение на годишния технически преглед на пътните превозни средства. Това ще допринесе за повишаване на безопасността на пътя чрез осигуряването на по-добър контрол върху техническата изправност на автомобилите, посочват още от Национално тол управление.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!