FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Данните от всички годишни прегледи на колите ще постъпват автоматично в ДАИ

От 22 юли данните от техническите средства за измерване ще постъпват автоматично по електронен път в ДАИ. След тази дата пунктовете, които не са изпълнили условията, ще бъдат затворени.

От МТС припомнят, че новите изисквания се въвеждат с промени в Наредба № Н-32 от октомври 2023 г., за да се повиши качеството на техническите прегледи и да се засили контрола в това отношение. Пунктовете трябва да имат инсталиран софтуер, одобрен от „Автомобилна администрация“, с който в момента на прегледа резултатите от измерванията да се изпращат по електронен път в ДАИ.

Към момента 544 от всичките 1093 пункта в страната вече предават данните от годишните технически прегледи автоматично. От 22 април 2024 г. „Автомобилна администрация“ издава разрешителни за работа на новоразкрити пунктове само при вече осигурено електронно предаване на резултатите от измерванията към информационната система.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!