FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Десет години затвор за изнасилване на малолетно момиче в Монтана

Подсъдимият К.М. е осъждан.

От 2012 г. той живеел на съпружески начала с К.Р. и трите й деца. Злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал я да събира смет. Децата не посещавали редовно училище, поради неполагане на грижи и незаинтересованост от страна на майката и подсъдимия.

През ноември 2017 г. К.Р. постъпила в болнично заведение, като малолетните й деца останали в дома на К.М. В една от вечерите той употребил алкохол и извършил насилствен полов акт с 13-годишната дъщеря на жената. Поради отправените заплахи момичето не споделило за случилото се с майка си, след като тя се върна от болницата.

Едва през 2019 г., когато жената се преместила с децата в друго населено място, дъщеря й разказала за изнасилването.

Впоследствие, по време на среща със служители от отдел „Закрила на детето“ със семейството на пострадалото дете, станало известно за извършеното престъпно деяние спрямо него, за което била сигнализирана прокуратурата.

Със съдебния акт спрямо подсъдимия К.М. е уважен и гражданският иск в размер на 10 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Осъдителната присъда на Окръжен съд – Монтана подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!