FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ежедневната консумация на кисело мляко влияе добре на организма

„Заедно с киселото мляко ще получите доза лесно смилаем протеин. Има различни кисели млека: сладки, кисели, натурални и с различен процент на съдържание на мазнини. Най -добре е консумирате натурално кисело мляко. Идеално за тялото е, ако го консумирате вечер, като прибавите към него шепа овесени ядки“, съветва специалистът.

Факт е, че освен пробиотици, киселото мляко съдържа голямо количество витамини и минерали. То е богато на калций, който е в основата на здравите кости, зъби и нокти. Това ги прави по -силни и по-устойчиви на външни влияния. Витамините от група В, фосфор и магнезий в състава на киселото мляко имат положителен ефект върху кръвоносната система и стабилната сърдечна функция. Също така, кръвоносната система се влияе от факта, че киселото мляко понижава нивата на холестерола в кръвта. Това намалява риска от сърдечни проблеми и хипертония. Редовното приемане на кисело мляко всеки ден стабилизира кръвното налягане.

Киселото мляко е много полезно, ако искате да нормализирате теглото си. Първо, продуктът съдържа ензими, които помагат за доброто смилане на тежки храни. Второ, той е идеален като лека закуска: доста засища и намалява апетита. След киселото мляко обикновено няма желание да се яде нищо друго. Освен това помага за борба с навика постоянно да се хапват сладки неща като бисквити или бонбони.

Друг плюс на киселото мляко е, че не е скъпо и се намира във всеки магазин. Ако сте подложени на стрес или усилен умствен труд можете да си вземете почивка и да закусите с чаша кисело мляко. Това ще насити тялото с хранителни вещества и ще подобри мозъчната функция.

Източник: moreto.net

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!