FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започва полицейска акция: „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Ще се акцентира върху спазването на ограниченията на скоростта в районите на учебните заведения, предимството на пешеходците, управление на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и непълнолетни, използването на защитни каски, обезопасителни колани и обезопасителни системи за превозване на деца, управление на пътни превозни средства /велосипеди и тротинетки/ по тротоари или пешеходни пътеки.

В рамките на акцията “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” са планирани и заключителни 15-минутни беседи, както и други подходящи формати по пътна безопасност с ученици от 5 – 11 клас. Ще се търси и възможност полицейските служители да вземат кратко участие в организирани от училищата родителски срещи с кратък анонс за пътната безопасност на децата през предстоящата лятна ваканция. В изнасянето на беседите ще бъдат включени и инспектори от детските педагогически стаи. При изнасяне на беседи за възрастовата група от 9 – 11 клас ще се акцентира на правилното поведение като пешеходци на пътя, като пътници в автомобилите на родители, близки или познати, като водачи на пътни превозни средства.

Задължително ще се разясняват административната и наказателна отговорност при управление на моторни превозни средства и индивидуални електрически превозни средства от непълнолетни.

От 15 юни до 14 септември ще се проведе и втората превантивна кампания на МВР – „Безопасно лято“. Целта е да се ограничи пътно-транспортния травматизъм през летните месеци, когато трафикът е по-интензивен и натовареността на пътните артерии по-висока. В рамките на акция „Безопасно лято“ ще се планира поне по една специализирана полицейска операция, насочена към неправилно движение на пешеходци, велосипедисти, водачи на индивидуални електрически превозни средства и двуколесни превозни средства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!