FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Започна 19-то издание на „Българската Коледа“

В присъствието на лекари, деца и родители държавният глава обяви старта на 19-то издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, която се провежда под негов патронаж.

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година, е под наслов „Дари надежда на дете в беда“. Основната цел на „Българската Коледа“ 2021/2022 е да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна.

Миналото издание на „Българската Коледа“, посветено на децата с тежки хронични заболявания, събра общо 1 850 000 лв. С тях бяха подпомогнати 500 деца за диагностика, лечение и рехабилитация. В процес на доставка е медицинска апаратура за 27 лечебни заведения в страната.

„Особено сме доволни, че успяхме да осигурим съвременен високотехнологичен апарат – “RED Digital Cаmera”, специално за детското отделение на Клиниката по очни болести към УМБАЛ „Александровска“, подчерта президентът Радев. Той изрази надежда, че благодарение на усилията на лекарите и на високотехнологичната апаратура все по-малко деца ще бъдат изложени на риск от ретинопатология, усложнения на по-късен етап от развитието и възможна загуба на зрение.

В рамките на срещата с президента представителите на ръководството на лечебното заведение споделиха големия интерес на млади лекари към специализация в болницата. Сред акцентите в разговора бе и необходимостта от подобряването на материалната база на болницата и на отделните клиники в нея.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!