FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Защо да консумираме джинджифил

Важно е да знаете, че не трябва да използвате джинджифил, ако имате сърдечни или чернодробни проблеми, ако температурата на тялото ви е повишена или лигавиците ви са раздразнени. Въздържайте се от джинджифил и ако имате кръвоизливи или сте във втория и третия триместър на бременността.

Уверете се, че не сте алергични към джинджифила, като приложете малко към сгъвката на лакътя.

Ето 14 причини да консумирате джинджифил:

14. Борба с целулита

Може да си направите домашен скраб от джинджифил, които загрява кожата и подобрява кръвообращението. Той също така премахва образуването на оток и следваща поява на целулит.

Смесете 1 супена лъжица настърган джинджифил с половин литър сок от джинджифил. Добавете чаша – чаша и половина eдра морска сол. Нанесете върху гъба и масажирайте всички проблемни зони.

13. Ускорява метаболизма и премахва гаденето

Ако имате проблеми с храносмилането, страдате от морска болест или гадене по време на бременност, можете да дъвчете джинджифил или да добавите пресeн джинджифил към чая си.

12. Укрепва ноктите и им помага да растат

Разтопете 1-2 супени лъжици масло от карите (шеа). Добавете 1-2 ч. л. масло от авокадо, 3-5 капки етерично масло от джинджифил, 3-5 капки етерично масло от пачули и 5-7 капки етерично масло от лимон. Смесете и изсипете в сух чист буркан. Можете да го използвате като маска или заедно с крем за ръце.Тествайте предварително за алергични реакции.

11. Укрепва имунитета

Благодарение на високата концентрация на витамин С, витамини А и В, цинк, калций, йод, натурални антибиотици и антимикотици, джинджифилът подсилва организма и ни прави по-устойчиви към различни заболявания.

Добавете 1 ч. л. млян джинджифил към 250 гр. черен или зелен чай.

Накълцайте 2 до 4 лимона и 400 грама пресен джинджифил и ги накиснете в 250 грама мед. Консумирайте по 1 супена лъжица сутрин преди хранене по време на грипния сезон.

10. Успокоява болката

Джинджифилът се справя добре с възпалителните и болките, включително мускулни болки след интензивно физическо натоварване, менструални болки и артрит. Направете тинктура от джинджифил и куркума, сока от 2 лимона, 1 ч.л. мед и вода.

9. Стимулира работата на мозъка

Консумацията на джинджифил забавя стареенето и смъртта на мозъчните клетки и предпазва от невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон. Нещо повече, джинджифиловият корен подобрява всички когнитивни функции и спомага за поддържането на остра памет.

8. Борба със стареенето

Джинджифилът съдържа огромно количество антиоксиданти, ускорява обновителните процеси в организма, неутрализира свободните радикали и токсините.

7. Помага при отслабване

Джинджифилът ускорява метаболизма и намалява апетита. Добавете пресен джинджифил към закуската или обяда и добавяйки смлян в напитките. Ако пиете чай с джинджифил 30 минути преди хранене, ще ядете по-малко.

6. Афродизиак

Джинджифилът се споменава в Кама Сутра и според легендите, помага за поддържане на огъня във връзката. Джинджифилът стимулира кръвообращението, повишава равнището на хормоните и повишава чувствителността.

5. За сияйна кожа

Смесете равни количества настърган джинджифил, мед и лимонов сок, за да подмладите кожата и да я накарате да засияе. Дръжте маската на лицето 30 минути.

4. Антитуморен ефект

Някои съставки в джинджифила могат да подобрят устойчивостта ни срещу рака и да облекчат страничните ефекти при химиотерапия.

3. Помага да се отървете от пъпките

Смесете 1 ч. л. смлян джинджифил и 1 ч.л. ябълков оцет. Нанесете върху всяка пъпка, за да премахнете бързо възпалението и зачервяването.

Смесете 1 ч. л. смлян джинджифил, 1 ч.л. мед и малко мляко. Нанесете върху лицето си и оставете за 10-15 минути преди измиване.

2. Нормализира състава на кръвта

Според изследванията редовната консумация на джинджифил може да нормализира нивото на холестерола и кръвната захар. Освен това предотвратява високото кръвно налягане и образуването на кръвни съсиреци. Сварете малко джинджифил с пръчка канела, оставете да изстине и пийте два-три пъти дневно.

1. Стимулира растежа на косата, предотвратява косопада

Джинджифилът стимулира притока на кръв към скалпа, снабдява корените с хранителни вещества и стимулира растежа на косата, като предотвратява косопада. Маска за укрепване на косата. Комбинирайте настърган джинджифил и масло от жожоба и го масажирайте в косата и скалпа. Измийте се след 30 минути.

Източник: obekti.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!