FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Календар 2024: Кога ще почиваме през май и как да съчетаем успешно с отпуски

1 май (сряда) е Ден на труда и е официален почивен ден. 3 май (Разпети петък от Страстната седмица) и 4 май (Велика събота от Страстната седмица) са официални почивни дни за Великден. А на 5 май (неделя) е и самият Великден – православното общество отбелязва Възкресение Христово. 6 май е Гергьовден – Ден на храбростта и Българската армия. Почивните дни тук реално не са много, но се падат удобни в седмицата.

Ако си вземете 2, 7, 8, 9 и 10 май (само 5 дни отпуск), всъщност ще почивате близо 2 седмици, като ще имате на разположение 2 уикенда. Разбира се, ако имате възможност, може да си вземете още и 29 април (понеделник) и 30 април (вторник) и ще имате 16 пълни почивни дни. Така последният ви работен ден ще бъде 26 април и ще се върнете на работа чак на 13 май. И всичко това само със 7 дни отпуск.

Следващата порция от майски празници е в край на месеца.

24 май (петък) е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и е официален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни заради уикенда.

Ако, обаче, имате възможност, може да си пуснете отпуск от 20 май (понеделник), който е и неучебен, до 23 май (четвъртък) и така за 4 дни отпуск ще получите малко повече от седмица (+ предишния уикенд – 18 и 19 май). При втория вариант последният ви работен ден ще е на 17 май и ще се върнете обратно на 27 май.

Източник: dariknews.bg

© dariknews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!