FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Козлодуй се включва в Европейския ден на птиците

Наблюдението е с близо 30-годишна традиция. Целта е запознаването отблизо с разнообразието от видове. Поканата не е само за професионалистите, но и за любителите, казва Свилен Чешмеджиев от Българското дружество за защита на птиците.

„В Козлодуй, Свищов, те са по река Дунав. Дунав е с доста по ниско от обичайното и на много места са излезли така наречените пясъчни коси – пеликани, корморани, чайки. В София те могат да наблюдават дребни пойни видове птички. През последните поне пет години аз виждам доста голямо желание у хората, които искат да подкрепят нашите дейности, да бъдат доброволци и да наблюдават птици“.

За 27 години в наблюдението на птици са участвали повече от един милион души, които са наблюдавали над 75 милиона птици. В наблюдението участват 37 партньорски организации от Европа, Близкия изток и Централна Азия.

Източник: БНР

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!