FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Кои са лечебните свойства на сандаловото дърво?

© vesti.bg

Сандаловото дърво се смята за свещено в някои религии, а някои култури му отдават специално място, заради неговите ароматни и лечебни свойства. Заради високата му стойност растението е изключително използвано, до степен, в която се превръща в уязвим от изчезване вид.

От сандаловото дърво най-често се използва неговата сърцевината и масло, което е често употребявано в медицината. Ето и някои ползи от растението:

Сандаловото масло се използва при лечение на вируси и инфекции. То укрепва имунната система и бързо облекчава кашлицата, като благодарение на антимикробните си свойства е идеален при лечение на инфекции по дихателната система.

В грижата за кожата, сандаловото дърво се използва при лечение на акне, като намалява излишния себум и успокоява кожата. Идеален в лечението на екзема и псориазис. Благодарение на антисептичните си свойства, сандаловото масло бързо облекчава рани и пъпки и помага за намаляването на петната по кожата.

Сандаловото масло помага за изчистването на тялото от токсини и намалява шансовете за инфекции на бъбреците.

Маслото от сандаловото дърво подобрява паметта и концентрацията. Премахва стреса и тревогата и успокоява ума и тялото.

Според проучване, сандаловото дърво регулира кръвното, не само когато се приема вътрешно, но и когато се постави върху кожата.

Източник: vesti.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!