FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Обява за работа в чужбина може да е в основата на трафик с цел сексексплоатация

ГИТ е партньор на кампанията „Не си играй със съдбата им“, насочена към превенция на трафика на хора, с фокус именно върху сексуалната експлоатация. За България тя се организира от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), с подкрепата на Европейската мултидисциплинарна платформа за борба с криминални заплахи (EMPACT).

Повече информация за нея е публикувана на страницата на ГДБОП.

От ГИТ уточняват, че с цел лесно разпознаване на сигналите за евентуална измама при търсенето на работа в чужбина, те публикуват информация за правата и задълженията на търсещите и предлагащите заетост зад граница. И периодично се разпространява информация и до медиите с напомняне кои са основните индикации за евентуална измама при предлагане на работа.

„Важно за желаещите да работят в чужбина, за да не се превръщат в жертви на сексуална и трудова експлоатация, е да не се съгласяват да заминават без да имат писмено, на разбираем за тях език, договорени условия за труд и настаняване, както и данни за местния работодател, при когото ще полагат труда“, обръщат внимание от ГИТ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!