FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Опасни ли са избелващата паста за зъби и диетичните напитки?

Избелващата паста за зъби действа, като премахва повърхностните петна по зъбите, причинени от честото консумиране на кафе или чай. Проблемът тук е честотата, с която се използва пастата, защото може да се окаже твърде агресивна към зъбния емайл и да причини чувствителност на зъбите.

Гъбата за баня е чудесна за премахване на мъртвия слой на кожата ни. Но това, че задържа вода я прави идеална среда за развитие на микроби, които можем да разнесем по тялото си при следващата баня.

Още от деца ни учат да си мием ръцете често. Използването на антибактериален сапун може да се окаже опасен. Според експертите някои съставки, открити в тези сапуни, като триклозан, могат да причинят антибактериална резистентност.

Покритието на незалепващия тиган съдържа политетрафлуороетилен. Ако то е нарушено при нагряване от съдовете се отделят токсични газове, които са канцерогенни. Освен това, попаднал в човешкото тяло политетрафлуороетиленът има свойството да се натрупва. Ето защо в никакъв случай не трябва да се готви на съдове с надраскано или разлепващо се тефлоново покритие.

Някои парфюми са базирани на петролни масла, които често впръсквани върху кожата могат да доведат от леки до тежки симптоми на мигрена и дори безплодие. Освен това те замърсяват и въздуха.

Когато съхраняваме остатъци от храна, покриването им с алуминиево фолио може да се окаже опасно. Причината е, че то не затваря плътно съда, а движението на въздуха дава шанс на бактериите да се развиват.

Едва ли е изненада, но диетичните напитки, никога не са диетични. Изследвания показват, че има пряка връзка между пиенето на газирани напитки и риска от развитие на сериозни здравословни проблеми, като деменция, затлъстяване, сърдечносъдови заболявания и инсулт.

Източник: vesti.bg/

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!