FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Отварят телефон за информация за ваксините и ваксинацията

По-рано днес, 23 ноември, двамата лекари проведоха работна среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. „Благодаря, че се ангажирате с този въпрос. Много важно е хората да получат достоверна информация за ваксините“, подчерта министърът. „Важно е да се опитаме да помогнем на хората, които са били заблудени, да повярват във ваксините, да чуят експерти и специалисти“, заяви д-р Кацаров. „Нашата задача е да опровергаем митовете и да подтикнем хората да се ваксинират, защото това е начинът да излезем от пандемията“, категоричен бе той.

Целта е чрез телефонната линия за въпроси, свързани с ваксините и ваксинацията срещу коронавирусната инфекция, гражданите да получават научно обоснована информация, свързана с противопоказанията за ваксинация, със съхранението на ваксините, с препоръките за приложение на ваксина при определени заболявания, при бременност и т.н.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!