FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Стефан Пройнов: Най-малкият златен медальон на Constantius II

Стефан Пройнов: Най-малкият златен медальон на Constantius II

 Стефан Пройнов: Най-малкият златен медальон на Constantius II
Стефан Пройнов: Двоен Солид на Constantius II срещан с тегло вариращо от 8,55гр. и 8,88гр. С бюст Constantius II обърнат на ляво.

При повечето солиди бюстът на императора е обърнат на дясно. При тези медальони теглото им е кратно на основната златна монета Солид, която е с тегло над 4 грама и под 5 грама.

Стефан Пройнов: Ето един сходен медальон с тегло 8,55гр. 

Малцина знаят, че при по-малките номинали на медальоните може и да е обикновена монета, но с обков направен в Античността тогава тя също се брой за медальон и цената и е по-висока.

Затова, ако попаднете на монета с античен обков не трябва да махате обковът за да изваждате монетата, а да я предлагате така.

Тази година NGC бе първенец по сертифициране на златни медальони. Ето поредният сертифициран при тях с тегло 8,88гр. Макар и двоен солид цената на този екземпляр е над 85 000 долара, защото е медальон много ограничена емисия с малък тираж предназначен за подаръци на приближените на императора.

Стефан Пройнов: Ето и няколко снимки на Римски монети Ауреус с обкови, които правят вече монетите – медальони.

 

Материалът Стефан Пройнов: Най-малкият златен медальон на Constantius II е публикуван за пръв път на Bulpress BG.

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!