FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Част от пенсионерите ще получат по-малки добавки през март

Добавка от 60 лв., отпусната с цел подпомагане на пенсионерите по време на извънредната епидемична обстановка, добила популярност като „ковид добавка“ тя ще бъде изплатена на всички пенсионери в еднакъв размер.

Разликата между дохода от пенсии през януари 2022 г. и дохода от пенсии от декември 2021 г., с включените в него COVID добавки. Тази разлика е изчислена индивидуално за всеки отделен пенсионер, в случай че сумата от месечния размер на пенсията по разпореждане или сбора от пенсиите, преизчислени от 25 декември миналата година, заедно с добавките и компенсациите, включително и с COVID добавката от 60 лева, се оказва по-малка от сумата от месечния размер на пенсията или сбора от пенсиите преди преизчисляването, заедно с добавките и компенсациите, включително и с изплащаната COVID добавка, която беше в размер от 120 лева.

Така изчислената разлика, която се отнася за март, ще бъде изплатена заедно с мартенските пенсии т. г.

НОИ припомня, че с пенсиите през февруари бе изплатена и разлика, която се отнася за първите два месеца на т.г., докато сега тя ще бъде само за един месец. Поради това е възможно да има различия в изплатените компенсации към пенсиите за февруари и март 2022г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!