FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

БДЖ пуска специални вагони за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности

© БДЖ

Вагоните са преустроени пощенски фургони, които са с изградени специални заключващи се поставки за велосипеди и скиорски принадлежности, с цел да бъдат застопорени неподвижно по време на тяхното транспортиране.

Два са готовите за движение специализирани вагони към този момент, а в рамките на следващата година се очаква да бъде завършен и пригоден вагон за превоз на лица с намалена подвижност.

Специализираните вагони ще могат да бъдат включвани и към всички влакове по маршрута на теснолинейката след предварително заявен превоз на минимум четири велосипеда или скиорски принадлежности и не по-късно от седем дни преди датата на пътуване.

Заявки за превоз се приемат на e-mail: bdz_passengers@bdz.bg или на билетните каси в гарите в страната. Цената за превоз на един велосипед е 2,00 лв., която се заплаща на билетните каси при закупуване на документите за пътуване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!