Facebook BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian

Избягвайте скара в тенджера и дини и пъпеши в целофан

Горещото време крие рискове от хранителни натравяния. Микробите, които ги причиняват, се развиват при по-високи температури.“Сега всеки плод или зеленчук може да се развали, но и всеки плод и зеленчук е третиран с химикали, колкото и да не ни се иска. Проблем не са химикалите, а микробите, защото те предизвикат развалянето на продукта и те представляват риск за здравето на хората. И динята не е с ацетон, а просто е развалена, мирисът се получава при развалата на продуктите“, каза биологът и вирусолог от „Активни потребители“ д-р Сергей Иванов в студиото на „България сутрин“.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!