FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Костадин Везьов с 15 първи места на ежегодните награди на NGC

Костадин Везьов с 15 първи места на ежегодните награди на NGC

Костадин Везьов с 15 първи места на ежегодните награди на NGCБългаринът Костадин Везьов пак прослави България!

Нумизмат номер едно в света за 2020г. българинът Костадин Везьов от Банско живеещ в Чикаго пак прослави страната ни. За 2021г. той грабна 15 първи места.

Вижте наградите тук:















Костадин Везьов и още дузина Български колекционери на монети и банкноти за последните няколко години издигнаха Българската нумизматика на най-високо световно ниво.

През 2020 година той печели състезанието организирано от най-голямата световна компания издаваща сертификати за автентичност и оценка на монетите.

Така той прикова погледите на световните колекционери и търговци . Колекция на Български монети да получи най-големият световен приз като това не се е случвало никога в световната нумизматика нито в българската история. Днес най-големите аукционни къщи издирват редки и качествени монети и банкноти, защото интересът към тях е силно повишен.

Истината е, че хора като Костадин Везьов, Любомир Чернев, Димитър Монев, Александър Рогачев, Андрей Крапчев, Стефан Пройнов, Проф. Иля Прокопов, Калоян Борисов, Евгени Иванов, Илиян Илиев и много други работят усилено за популяризирана и издигане на Българската нумизматика, Бонистика и Нотафилия? Костадин Везьов е най-награждаваният Български колекционер на монети и Банкноти, но това е плод на 30 годишен труд и много финансови средства.

Той вдъхновява много последователи в сферата на нумизматиката и определено всички те променят средата, която все повече се доближава до Американските и Европейските колекционерски принципи и правила. Сертифицирането на монети е за предпочитане в средите, макар все още да има разногласия и да се търгуват голи монети.

Но все повече Българи се регистрират в NGC и други сертифициращи компании, което на практика доближава българските нумизмати до пазарните механизми на световните търговски пазари. Костадин Везьов със своята колекция за пореден път напомни на света за нашата България за пореден път прослави родината ни така родолюбието и патриотизмът му вдъхновява и ни дава повод за гордост.

Ако имаше олимпиада по нумизматика днес този човек би донесъл 15 златни медала или 15 рекорда за България.

Да кажем днес с гордо вдигната глава „Браво“ и да му пожелаем здраве и успех и нека да припомним думите на Гоце Делчев: „Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите“!

Материалът Костадин Везьов с 15 първи места на ежегодните награди на NGC е публикуван за пръв път на Bulpress BG.

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!