FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Министър Богданов:Инвестираме 25 млн.лв за развитието на Индустриален парк Видин

© Министерство на икономиката и индустрията

По думите му предстои строителството в индустриалната зона, управлявана от НКИЗ, да започне още тази година, като сумата ще бъде инвестирана във вътрешната инфраструктура и в подготовката на самия терен. „Индустриална зона Видин разполага с връзка с железопътен транспорт, с пристанище и e в близост до Дунав мост 2. Всичко това дава възможност регионът да се развие като логистичен и интермодален хъб“, посочи министърът след като посети теренa на място.

Богданов изтъкна потенциала, с който разполага Видин. Той обсъди с кмета на града създаването на местно звено, което да работи за привличане на инвеститори и да представя предимствата и възможностите за реализиране на проекти в региона. „Трябва да имаме подготвени хора, така че да ускорим инвестиционния процес“, допълни Богданов. Тези инвестиционни звена в страната ще бъдат подпомагани от Министерството на икономиката и индустрията, Националната компания индустриални зони и представителите на Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ).

„Осигуряването на финансиране на индустриалния парк Видин е поредна стъпка от страна на правителството за насърчаване развитието на региона“, изтъкна той. Министър Богданов обяви, като мярка за намаляване на регионалните дисбаланси в страната, фактът че в Северозападния регион праговете за отпускане на държавна помощ за инвестиции са в най-голям размер. „Регионът може да получи до 60% от капиталовите разходи при привличане на инвеститор“, припомни министърът.

„Продължаваме да работим активно с представителите на местната власт. Трябва да създадем работеща индустрия, за да останат хората в региона и да се завърнат тези, които работят извън него“, бе категоричен Богданов.

По време на срещата той изтъкна, че след посещението на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин, по-рано през деня, приоритет ще бъде модернизацията на производството и възможността да бъде разкрита паралелка за дуално обучение, която да бъде финансирана от дружеството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!