FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Надежда за Северозапада: ЕК одобри програма за сътрудничество със Сърбия

Най-голям дял от бюджета на програмата – над 23 млн. евро, е насочен към инвестиции в интегрираното териториално развитие с фокус върху специфичните нужди на региона. По този приоритет ще бъдат подкрепени проекти в областта на туризма, адаптирането към климатичните промени, за повишаване на конкурентоспособността на малките и средните предприятия и създаване на работни места. Предприятията ще имат възможността за разширяване на икономическата си активност към нови пазари и продукти.

Над 8 млн. евро ще бъдат инвестирани в реализацията на стратегическия проект по програмата, който е свързан с подготовка на населението за навременна реакция при бедствия – пожари и наводнения. Предвидени са обучения на професионалните екипи и доброволци, обмяна на опит, укрепване на институционалния капацитет и доставка на специализирано оборудване за регионалните подразделения на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР и Сектор за управление на извънредни ситуации на МВР – Сърбия.

17% от общия бюджет на програмата е предвиден за подкрепа на малките и средните фирми в дейности за повишаване на конкурентоспособността на предприятията и достъп до нови позари в рамките на приоритет 1 „Конкурентоспособен граничен регион“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!