FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ученици от IX-XII клас ще кандидатстват за обучение по „Компютърни науки“

Завършилите модула придобиват квалификация по професията „Приложен програмист“. Голяма част от тях избират да се занимават с тази професия – продължават образованието си в сферата на компютърните науки или започват работа в ИТ компании. От началото на програмата през 2017 г. досега са обучени над 2300 младежи.

Занятията са комбинация от присъствени и онлайн дейности. Организират се от пет центъра – в София, Правец, Русе, Пловдив и Бургас, а се провеждат в над 40 населени места. Сред преподавателите са специалисти от ИТ сектора и от висшите училища, което засилва връзката между бизнеса и учениците.

За участие в „Обучение за ИТ умения и кариера“ могат да кандидатстват десетокласници, като се регистрират до 10 октомври тази година.

На 17 октомври ще се проведе входящ тест. Участниците ще получат достъп до него чрез имейла, с който са се регистрирали. На 24 октомври ще е втората (резервна) дата за входящ тест. Групите за обучение ще се сформират до 31 октомври, а занятията ще започнат на 1 ноември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!