FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

400 деца с различни заболявания са подпомогнати чрез „Българската Коледа“

Само през настоящия месец – юли, помощ получиха 61 деца. Набирането на дарения за кампанията „Българската Коледа“, както и приемът на заявления за подпомагане на деца продължава целогодишно.

Деветнадесетото издание на „Българската Коледа“ се провежда с фокус върху спешната помощ и интензивно лечение на деца и разполага с бюджет от 3 070 000 лв.

В момента е в ход обществена поръчка за закупуване на медицинска апаратура за нуждите на лечебни заведения в цялата страна, която ще допринесе за ефективно лечение на малките пациенти. Постъпили са оферти за 28 различни медицински апарати. След финализиране на процедурата се очаква да бъдат закупени високотехнологични апарати за прецизна диагностика и лечение за над 20 лечебни заведения – университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Настоящото издание на президентската благотворителна инициатива започна на 1 декември 2021 година и ще продължи до края на ноември 2022 г. под наслов „Дари надежда на дете в беда“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!