FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

94 мъже и жени стартираха в доброволния резерв на армията

© снимката е илюстративна

Близо 100 кандидати ще се обучават в НВУ във Велико Търново и още 30 във факултета в Шумен, като първият етап включва начална военна подготовка.

„В район Велико Търново ще премине подготовката за квалификация автоматчик. А в район Шумен ще премине подготовката на резервистите за придобиване квалификация номераторазчет“, посочва подп. Стефан Маринов, н-к на Център професионално и продължаващо обучение в НВУ.

Бъдещите резервисти ще придобият различни умения по време на обучението.

„Те се научават в живот в колектив, научават се да си организират времето, научават се да се грижат за себе си. Затова сме осигурили перални машини, сушилни машини, има маси за гладене, ютии- тоест всеки да се грижи сам за себе си. А отделно да живее в колектив, в група, да разчита на групата“, допълва още подп. Маринов.

След успешно завършване на обучението, резервистите ще получат удостоверения. Желаещите могат да останат на служба в армията с предимство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Вашият коментар

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!